Nyheter – november 2022
Nyheter – oktober 2021
Nyheter – februari 2021
Nyheter – september 2019

2021-10-14 - Trafiksituationen i byn

Publicerad torsdag 14 okt 2021, 21:05

Vägarbete i Fjälkinge

Alla har vi varit mer eller mindre drabbade av Trafikverket och Kommunens ombyggnad av gång/cykelvägen genom byn som pågått under en längre tid. Projektet har varit kantat av dålig information, plötsliga avstängningar av vägar samt dåligt gehör på synpunkter från oss boende i byn. Senaste informationen som gick ut igår (onsdagen den 13 oktober) är att Kumlevägen kommer vara avstängd för trafik mellan 18 oktober – 23 december.

Arbetet som sker kommer i slutändan vara positivt för byn men vår önskan var att det i samband med alla ombyggnationer också skulle göras trafikförbättrande åtgärder. Vi har under ett antal år påpekat att något måste göras för att få ner hastigheten i byn samt begärnsa den tunga trafiken som passerar.

Nästa steg vi tar från Byfrämjarna är att skicka ytterligare en skrivelse till berörda tjänstemän och politiker i ärendet där vi bl.a. kräver ett möte på plats i byn för att diskutera detta.

Vi tar gärna emot konstruktiva synpunkter från er i byn som vi kan ta med oss till mötet (er upplevelse av trafiksituationen samt förslag på åtgärder). Skicka detta till info@fjalkinge.nu

Vi ber er också kontakta Krstd Kommun och Trafikverket med era synpunkter samt besök dialogmötet på Bäckaskogsslott den 18 oktober mellan 17.30 – 19.30.

Ju fler vi är som framför synpunkter desto större chans att vi får gehör!

Kommunens medborgarcentrum nås på: kommun@kristianstad.se

Trafikverket nås på: trafikverket@trafikverket.se

Mvh
Fjälkinge Byfrämjare

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.