Amerika fonden

Fjälkinge Byfrämjare

Oktober 2022

AMERIKAFONDEN

Bakgrund

Vid villaföreningen "Amerikas" nedläggning instiftades en fond av föreningens tillgångar och beslut togs att den ska förvaltas av Fjälkinge Byfrämjare.

Syfte

Att bidra till ungdomars utveckling och främja aktiviteter som ökar trivseln i byn (t.ex. klassresor, deltagande i idrottstävlingar eller dylikt)

Vem kan söka?

Bidrag kan sökas av en klass, grupp, förening eller liknande men ej av enskild individ. Ett krav är att de som ansöker är max 15 år, samt att ansökan avser barn/ungdomar upp till 15 år. De som ansöker ska vara boende i Fjälkinge postområde (inkluderande alla elever som går i Fjälkinge skola)

Hur söker man?

Ansökan ska innehålla vem som är sökande, hur många som tar del av bidraget samt till vilken aktivitet (när och var) och skickas till: info@fjalkinge.nu.
Fonden delar årligen ut totalt 1000kr (500:-/tillfälle).
Ansökningar tas emot under perioderna mars-april samt september-oktober och beslut om utdelning tas första onsdagen i maj samt första onsdagen i november.

Fonden förvaltas av Fjälkinge Byfrämjare och vars styrelse tar beslut om utdelning.

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.